Αδάμ Αντώνιος - Επίκουρος Καθηγητής PDF Εκτύπωση E-mail

Διεύθυνση

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστημιούπολη
455 10
Ιωάννινα
Τηλ. + 30 2651005971
Fax. + 30 2651005092
email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  
Βιογραφικό σημείωμα 
Προσωπική ιστοσελίδα

Μαθήματα

photo1

 

 

Πτυχίο Οικονομικών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1999
MSc στα Διεθνή Οικονομικά, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2000
Διδακτορικό στα Διεθνή Οικονομικά, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2005.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα:

Οικονομική Πολιτική, Πολιτική Οικονομία, Δημόσια Οικονομική.

Επαγγελματική εμπειρία:

Ο κος Αδάμ έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί και ως ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα. Πρόσφατες δημοσιεύσεις (πλήρη λίστα δημοσιεύσεων εδώ):

Inequality and the import demand function, (με τους Μ. Κατσίμη και Θ. Μούτο), Oxford Economic Papers, 2012 (forthcoming).

Military conscription as a means of stabilizing democratic regimes, Public Choice, 2011, vol. 150(3-4), p. 715-730.

A politico-economic analysis of minimum wages and wage subsidies , (με τον Θ. Μούτο), Economics Letters, 2011, vol. 110(3), p. 171-173.

Are Democratic Countries More Efficient?, (με τους M. Ντελή και Π. Καμμά), European Journal of Political Economy, 2011, vol. 27(1), p. 75-86.

Public Sector Efficiency: Leveling the Playing Field between OECD Countries, (με τους M. Ντελή και Π. Καμμά), Public Choice, 2011, vol. 146(1), p.163-183.

 


Ιστορία του Τμήματος

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1996 με το Π.Δ. 364 και με απόφαση των αρμόδιων αρχών άρχισε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999. Αποστολή του Τμήματος είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη της Οικονομικής Επιστήμης παράλληλα με την κατάρτιση Οικονομολόγων, ικανών να μελετούν και να εφαρμόζουν τις οικονομικές θεωρίες, συμβάλλοντας στην πρόβλεψη οικονομικών φαινομένων και στην ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Υποδομή

Η διάδοση της γνώσης στους φοιτητές πραγματοποιείται μέσα από τις παραδόσεις στις αίθουσες διδασκαλίας, με τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια, στα εργαστήρια Η/Υ και σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που το Τμήμα οργανώνει. Η χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων ως εργαλεία για την αποδοτικότερη διδασκαλία, ο επαρκής εξοπλισμός του Τμήματος σε Η/Υ, η άμεση πρόσβαση σε πηγές πληροφόρησης και σε βάσεις δεδομένων και προγράμματα, η συνεχής ανανέωση του περιεχομένου των μαθημάτων και του προγράμματος σπουδών λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις στην επιστήμη και στην αγορά εργασίας καθώς και ο άμεσος τρόπος επικοινωνίας με τους διδάσκοντες συμβάλλουν στην ομαλή, απρόσκοπτη και δημιουργική φοίτηση των φοιτητών.

Ανθρώπινο δυναμικό

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πλαισιώνεται από μέλη διδακτικού προσωπικού με σημαντικές θεωρητικές και εμπειρικές γνώσεις στη σύγχρονη οικονομική έρευνα, γεγονός που τους επιτρέπει να μεταφέρουν στους φοιτητές όλες τις σύγχρονες τάσεις και "ανακαλύψεις" στο χώρο των Οικονομικών Επιστημών. Βασική επιδίωξη των διδασκόντων του Τμήματος είναι οι φοιτητές να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ενταχθούν εύκολα και γρήγορα στην αγορά εργασίας και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες ενός διεθνώς ανταγωνιστικού οικονομικού περιβάλλοντος.