Βασιλόπουλος Αχιλλέας - Επίκουρος Καθηγητής PDF Εκτύπωση E-mail

alt


Διεύθυνση
Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστημιούπολη
451 10, Ιωάννινα
Τηλ. + 30 2651005960
Fax. + 30 2651005093
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Βιογραφικό σημείωμα

Ο Δρ. Αχιλλέας Βασιλόπουλος είναι Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος πτυχίου και MBA από το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ). Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στη θεωρία συμπεριφοράς καταναλωτή από το ίδιο τμήμα και έχει διατελέσει ακαδημαϊκός επισκέπτης στο πανεπιστήμιο του Αρκάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών (Dale Bumpers College, Dept. of Agricultural Economics & Agribusiness). Υπήρξε σύμβουλος στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (UN FAO), ενώ έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από δέκα Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα ως μέλος δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις ποσοτικές και πειραματικές μεθόδους μελέτης της οικονομικής συμπεριφοράς. Οι επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνουν περιοδικά όπως είναι τα: Economic Modelling, Economics Letters, Journal of Applied Statistics, Journal of Consumer Affairs κ.α.

 

 

 

Μαθήματα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Ι

ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΙΙ

ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ (Msc)

 

 

Ενδεικτικές δημοσιεύσεις

Does the supplemental nutrition assistance program really increase obesity? The importance of accounting for misclassification errors (με τους Drichoutis A.C., Nayga R.M. and Lazaridis P.), 2018, Journal of Applied Statistics, Volume 45, Issue 12, pages 2269-2278.

Consumer preferences for fair labour certification (με τους Drichoutis A.C., Lusk, J.L. and Nayga R.M.), 2017, European Review of Agricultural Economics, Volume 44, Issue 3, pages 455-474.

Determinants of transitions in artificially discrete states Markov chains using microdata (με τον Klonaris S.), 2016, Economics Letters, Volume 146.

 


Ιστορία του Τμήματος

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1996 με το Π.Δ. 364 και με απόφαση των αρμόδιων αρχών άρχισε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999. Αποστολή του Τμήματος είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη της Οικονομικής Επιστήμης παράλληλα με την κατάρτιση Οικονομολόγων, ικανών να μελετούν και να εφαρμόζουν τις οικονομικές θεωρίες, συμβάλλοντας στην πρόβλεψη οικονομικών φαινομένων και στην ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Υποδομή

Η διάδοση της γνώσης στους φοιτητές πραγματοποιείται μέσα από τις παραδόσεις στις αίθουσες διδασκαλίας, με τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια, στα εργαστήρια Η/Υ και σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που το Τμήμα οργανώνει. Η χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων ως εργαλεία για την αποδοτικότερη διδασκαλία, ο επαρκής εξοπλισμός του Τμήματος σε Η/Υ, η άμεση πρόσβαση σε πηγές πληροφόρησης και σε βάσεις δεδομένων και προγράμματα, η συνεχής ανανέωση του περιεχομένου των μαθημάτων και του προγράμματος σπουδών λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις στην επιστήμη και στην αγορά εργασίας καθώς και ο άμεσος τρόπος επικοινωνίας με τους διδάσκοντες συμβάλλουν στην ομαλή, απρόσκοπτη και δημιουργική φοίτηση των φοιτητών.

Ανθρώπινο δυναμικό

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πλαισιώνεται από μέλη διδακτικού προσωπικού με σημαντικές θεωρητικές και εμπειρικές γνώσεις στη σύγχρονη οικονομική έρευνα, γεγονός που τους επιτρέπει να μεταφέρουν στους φοιτητές όλες τις σύγχρονες τάσεις και "ανακαλύψεις" στο χώρο των Οικονομικών Επιστημών. Βασική επιδίωξη των διδασκόντων του Τμήματος είναι οι φοιτητές να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ενταχθούν εύκολα και γρήγορα στην αγορά εργασίας και να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες ενός διεθνώς ανταγωνιστικού οικονομικού περιβάλλοντος.